55 vjecarja priste menopauzën por mbetet shtatzën dhe lind një djalë. Doktorët mbesin pa fjalë nga ky rast

Ylli i televizionit brazilian, Claudia Raia, thotë se mori surprizën e jetës së saj kur zbuloi se ishte shtatzënë në moshën 55-vjeçare.

Në atë kohë, Raia besonte se ishte në menopauzë, e cila ndodh rreth moshës 51-vjeçare, sipas klinikës Cleveland .

Duke folur me gazetaren braziliane Renata Ceribelli , Raia tha se ajo dhe bashkëshorti i saj, Jarbas Homem de Mello, kishin kaluar një cikël të dështuar të fekondimit in vitro. Çifti vendosi të mos bënte një cikël tjetër.

“Unë pashë nje mrekulli dhe thashë, ‘OK. e kuptoj. Nuk ishte menduar të ishte”, tha ajo.

Më pas, Raia dhe Homem de Mello mbetën shtatzënë natyrshëm – një kthesë e ngjarjeve që la mjekët e saj të habitur, tha ajo. Shanset që kjo të ndodhë janë “më pak se 1%,” sipas Dr. Elizabeth Sarah Ginsburg , një endokrinologe riprodhuese në Brigham & Women’s Hospital në Boston, e cila nuk e ka trajtuar personalisht Raia.

Ginsburg tregon për një studim të popullatës të bërë mbi Hutteritët, një komunitet i ngjashëm me Amishët ose Menonitët.

“Ata nuk përdorin kontrollin e lindjeve, ata kanë incidencë shumë të ulët të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme – dhe nuk kishin shtatzëni të raportuara që shkuan në lindje pas 46 vjeç, në këtë popullsi mjaft të madhe,”.

Ginsburg vëren se të dhënat tregojnë se gjasat që një grua 44-vjeçare të lind një fëmijë nga një cikël IVF është më pak se 2%. Raia ishte 55 vjeç kur u ngjiz. Shanset për të përjetuar një abort pas 45 vjetësh janë afërsisht 80%, vuri në dukje ajo.

Por më 11 shkurt 2023, Raia dhe Homem de Mello mirëpritën një djalë të quajtur Luca. Foshnja u bashkua me vëllezërit e motrat Enzo dhe Sophia, nga martesa e mëparshme e Raias.

“Jemi të mbushur plot me lumturi dhe dashuri”, ka shkruar Raia në Instagram. Shijejete.com