12-vjeçari bllokohet në aeroport se nuk ishte i vaksinuar: i kishte mbushur 12 vetem nje dite me pare

Një 12-vjeçar u bllokua në aeroport sepse nuk ishte i vaksinuar: kishte mbushur vitet një ditë më parë. Ndodhi në Siçili. Djali po kthehej tek e ëma në Milano pas disa ditësh me babain e tij, një 46-vjeçar nga Noto, në Sirakuzë. Ka qenë ky i fundit që ka treguar se çfarë ka ndodhur me djalin e tij. “Unë jam viktimë e një injorance të shfrenuar dhe mungesës së fleksibilitetit nga ana e disave,” tha burri.

46-vjeçari provoi gjithçka për ta larguar djalin e tij, por në fund u desh të dorëzohej. Në fakt, dekreti që përcakton rregullat e reja për Green pass dhe që kishte hyrë në fuqi atë ditë, autorizon hipjen vetëm për 12-vjeçarët e vaksinuar.

Burri është ndarë nga gruaja e tij, e cila jeton në Milano. Të dy kanë një djalë (në fakt 12-vjeçarin), i cili jeton me nënën e tij, por është në kujdestari të përbashkët. Gjyqtari ka përcaktuar periudhat e pushimeve që çifti respekton për hir të fëmijës.

“Nga 3 deri më 9 janar djali im ishte në Siçili me mua – shpjegon babai i tij -. Më 9 ai mbushi 12 vjeç dhe të nesërmen ishte planifikuar të kthehej në Milano. Kur mbërritëm në aeroport më 10 janar, unë tregoi dokumentet dhe rezultatin negativ të tamponit molekular, por punonjësi i Saç-it (shoqëria administruese e aeroportit, ed.) më tha se nuk mund të hipte.Unë theksova se tamponi ishte negativ, se fëmija duhej të kthehej në shkollë por mbi të gjitha ka një dënim të gjyqtarit që përcakton ditët në të cilat djali im mund të qëndrojë me mua dhe që unë nuk mund ta shkel për të mos pasur pasoja penale”.

Por nuk beja dot asgje. Fëmija u vaksinua menjëherë, por vërtetimi që do ta lejojë të largohet mund të merret vetëm pas dy javësh. Edhe pse është i lumtur që është me mua dhe gjyshërit e tij, ai po i humbet ditët e shkollës nga injoranca”, përfundoi babai.