Zbardhet dëshmia, babait te Jonader vajzes 7 vjeçare rrenqeth me deklaraten:

Babai 7-vjeçares Jonada Avdia tregon gjithcka diten e sotme se si ndodhi ngjarja.

Ai thotë se skafi i drejtuar nga Tase e ka ndarë nga vajza teksa ishin duke notuar te dy se bashku, por ndërsa ai është zhytur poshtë, motori ka goditur Jonadën. Levizja e skafit ka qene e menjereshme dhe nuk ka patur kohe per tu larguar.

“Ishte ora rreth 14:00 dhe pranë bregut të detit isha duke u larë me vajzën. Në ato momente pashë një skaf të bardhë, me dy veta brenda tij. Skafi parkoi në bregun e plazhit pranë një hoteli dhe pashë që zbriti një vajzë dhe më pas një grua me dy fëmijë hipën në skaf dhe drejtuesi i skafit kaloi litarin me piketa dhe ishte duke lundruar në drejtimin ku po lahesha me vajzën.

Dhe keshtu ndodhi ngjarja.