Termometri shënoi 42 gradë/ Meteorologët japin lajmin e mirë: Ja kur do të freskohet moti

Kjo verë siç duket pritet të tregojë epitetin e saj të stinës së nxehtësive të mëdha afrikane. Vala e parë e nxehtësisë ishte mjaft intensive në rajonin tonë, ndërsa pasoi një freskim i cili përfundojë valën e parë të nxehtësië në disa rajone.

Në shumë rajone tjera vala e parë e nxehtësisë nuk ka përfunduar dhe do vazhdojë edhe gjatë javës së re. Në ato rajone ku pati freskim dhe ndërprerje të valës së nxehtësisë nga nesër fillon vala e dytë e nxehtësisë afrikane e cilat pritet jetë mjaft intensive sodomos kah mesi i javës.

Temperaturat përsëri pritet të arrijnë dhe tejkalojnë 35 gradë Celsius, ndërsa shumë rallë në ndonjë rajon mund të ketë ndonjë zhvillim vranësirash të shiut.

Sipas e ecurive aktuale sinoptike kjo valë e re nxehtësie pritet të fillojë nesër dhe të përfundojë të premtën.