Home TE NDRYSHME Suedia sfidoi te gjithe botën pa kufizime ndaj koronavirusit, por ja se...

Suedia sfidoi te gjithe botën pa kufizime ndaj koronavirusit, por ja se cfare po ndodh tani atje

271
0

Suedia eshtei i vetmi vende ne bote qe nuk ka pasur kufizime kunder koronavirusit.

Drejtori i Institutit Shtetëror të Epidemiologjisë së Suedisë, Anders Tegnell zhvilloi sot një konferencë për shtyp i cili ka thene se:“Kurba po ulet”, tha Tegnel në konferencën për shtyp, në të cilën u njoftua se shteti suedez kishte vetëm dy vdekje për shkaku të koronavirusit dhe 34 raste të reja të infeksionit në 24 orët e fundit.

Ai ka thene gjithashtu se:“Në përgjithësi, ky është një lajm shumë pozitiv. Duket gjithashtu se së shpejti do të jemi në gjendje të udhëtojmë më normalisht”, tha Tegnel, duke shtuar se masat e udhëtimit do të zbuten gradualisht duke lejuar fillimisht udhëtimin brenda rajoneve dhe më pas në vendet me të ulëta të shkallës së infeksionit.

“Për fat të keq, ne e shohim këtë prirje negative të rritjes së numrit të personave të infektuar rishtas në të gjithë Evropën, është e keqe që kjo po ndodh tani, por ne nuk e shohim këtë prirje në Suedi,” përfundoi ai.