Suedia nuk u fut ne karantinë, por ajo cfare ka ndodhur atje nuk kishte ndodhur qe prej 150 vitesh

0
387

Suedia po kalon dite te veshtira dhe ka shenuar bilancin më të lartë të jeteve te humbura në 150 vite, vetëm gjysmën e parë të vitit 2020 dhe kjo eshte dicka qe se ka kalauar asnje vend tjeter. Kjo sipas të dhënave zyrtare të zyrës së statistikave të vendit.

Që nga fillimi i pandemisë e deri më tani, Suedia numëron 85,810 raste me Covid-19 si dhe 5,805 viktima.

Suedia ka regjistruar bilancin më të lartë të vdekjeve në 150 vite, vetëm gjysmën e parë të vitit 2020. Kjo sipas të dhënave zyrtare të zyrës së statistikave të vendit.

Që nga fillimi i pandemisë e deri më tani, Suedia numëron 85,810 raste me Covid-19 si dhe 5,805 humbje jete.

Kujtojmë këtu se vendi skandinav në dallim nga shumica e vendeve të botës nuk aplikoi karantinë absolute kur pandemia u përhap në Evropë në fillim të pranverës.

Përkundrazi, theksi u vu në përgjegjësinë personale, ndërsa shumica e bareve, shkollave, restoranteve dhe salloneve qëndruan të hapura.

Ndaj qe karantina ne keto kohe duhet aplikuar qe te mbrohen sa me shume njerezit.

Shpresojm qe vala e dyte e koronavirusit te jete me lehte dhe te lagrohet sa me shpejte.