Studimi i ri/ Kjo eshte simptoma më e besueshme për të kuptuar nëse jemi infektuar me koronavirus

0
448

Tashme simptomat e koronavirusit jane te shumta dhe te ndryshme cdo njeri ka simptomat e tij ndaj dhe kjo i ka ber mjeket qe te jene konfuz.

Nga simptomat e te infektuarve me koronavirus jane kolla e thate marje fryme temperatura humbja e nuhatjes dhe shijes.

Ndaj te semuret kane simptoma te ndryshme.

Por, një studim i kërkuesve shkencorë të Hospital St. James dhe Trinity Translational Medicine Institute të Dublinit, thotë se lodhja fizike është simptoma më e qartë për të kuptuar nëse e keni kaluar sëmundjen.

Sipas këtij studimi, më shumë se gjysma e pacientëve që u vëzhguan (52,3%), thanë se ndiheshin të lodhur gjatë gjithë kohës 10 javë pas infektimit, periudhë ku supozohet që të ishin rekuperuar.

Shkencëtarët irlandezë shtojnë gjithashtu se lodhja shfaqej në të dyja rastet: edhe kur kishte simptoma të lehta, edhe kur ato ishin të rënda.