Studimi i fundit i OBSH: Këta janë personat më të rrezikuar që humbin jetën nga koronavirusi

0
639

OBSH thote se duhet te jeni te kujdesshem dhe vigjilent ndaj koronavirusit.

Nje studimin e ri tregon se cilët persona janë më të rrezikuar të humbin jetën si pasojë e COVID-19 dhe duhet te jene shume te kujdesshem sepse virusi nuk eshte nje loje.

Keta jane personat qe duhet te bejne shume kujdes duhan piresit obezët, personat që pijë al kool dhe ata që vuajnë nga sëmundjet kronike janë më të rrezikuar nga koronavirusi.

Sipas mjekëve, personat që pijnë duhan janë 1,5 herë më të rrezikuar të preken nga koronavirusi, ndërsa personat që janë mbipeshë janë 7 herë më shumë në rrezik të infektohen.Ndërkohë shumë të rrezikuar janë edhe personat që vuajnë nga problemet kardiake, bronkiale, kanceri, diabeti dhe presioni i lartë i gjakut.

Mjekët deklarojnë:

Në eksperiencën tonë, personat që e kanë kaluar më me vështirësi sëmundjen apo që kanë humbur jetën, kanë qenë midis këtyre grup pacientësh, qytetarët më të riskuar, më të rrezikuar. Obezët kryesisht, sëmundjet kronike të mushkërive, flas dhe për ata që konsumojnë shumë duhan dhe tashmë pulmonet i kanë të dëmtuara.Kjo sëmundje është tejet personale, në kuptimin e përgjigjes. Pra jo të gjithë këta persona me këta faktorë, janë përgjigjur qoftë ndaj Covidit, qoftë ndaj skemave të aplikuara ndaj tyre.
Si faktorë kryesorë për të luftuar COVID-19, specilaistët rekomandojnë kryerjen e ushtrimeve fizike dhe ruajtjen e distancës.

Ndaj kujdes mbase kjo eshte koha qe ju duhet te keni me shume kujdes.