Studimi fundit: Ata që shërohen nga Koronavirusi 3 muaj jane me te…

0
789

Koronavirusi po ndryshon boten menyren e sjelljes dhe ndryshimin e saj.

Por Qendra e SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve thone se ata që janë shëruar nga Koronavirusi mund të lëvizin me siguri dhe të shoqërohen me njerëz të tjerë për tre muaj ndaj rrini te qete sepse nuk mund te infektohen.

Imuniteti ndaj virusit zgjat të paktën tre muaj.

Sipas studimit të kryer në qershor, antitrupat bien pas 2-3 muajsh.

Mjekët kanë raportuar disa raste kur njerëzit u shfaqën të infektuar për herë të dytë pas shërimit nga një infeksion, por ekspertët thanë se ka më shumë të ngjarë të jetë një përsëritje e simptomave sesa infeksioni i parë.

Ruani distancimin social dhe tregohuni vigjilent qe te mos infektoheni