Speci djegës superushqim, cfarë ju ndodh kur hani një spec djegës

Nutricionistët shpjegojnë të gjitha arsyet që ju duan përsëri.

Për disa njerëz, ushqimi pikant është një mënyrë jetese, me çdo përvojë kulinare që synon të gjejë ushqimet më të shijshme dhe të zjarrta. Shumica e kuzhinave kulturore ofrojnë të paktën një pjatë ose erëza që do t’ju lëshojë djersë nga balli me çdo kafshatë, shumë prej tyre falë përdorimit të specave djegës pikantë – qofshin harissa afrikano-veriore, salsa meksikane ose gochujang koreane .

Çfarë e bën një spec djegës pikant dhe të shëndetshëm?

Perberesit e tyre luftojnë radikalet e lira dhe inflamacionin.
Specat djegës mbështesin një sistem të shëndetshëm imunitar.
Ato ndihmojnë në ruajtjen dhe përmirësimin e mikrobiomës së zorrëve..
Specat djegës me të vërtetë ndihmojnë në pastrimin e këtyre sinuseve.
Ato mund të nxisin metabolizmin dhe shëndetin metabolik.
Kapsaicina e specave djegës ka veti të vërtetuara kundër kancerit.
Ato mund të ndihmojnë në parandalimin e sëmundjeve të zemrës
Ndihmojnë në mbrojtjen dhe promovimin e shëndetit të trurit, si edhe janë të lidhur me jetëgjatësinë