Mjeku tregon simptomat e para te kancerit të mushkërive qe nuk duhet ti injoroni

0
143

Simptomat më të zakonshme të kancerit të mushkërive përfshijnë vështirësinë në frymëmarrje dhe një kollë të vazhdueshme.
Megjithatë, ka disa shenja më pak të njohura të kësaj sëmundje sic janë ndryshimet në gishtat tuaj.

Macmillan Cancer Support vuri në dukje shenjën pak të njohur të sëmundjes, ku majat e një gishti ose gishtërinjtë të bëhen më të lakuar ose më të mëdhenj. Ndryshimi mund të ndodhë në secilën dorë.

Kanceri i mushkërive formohet për shkak të qelizave anormale brenda trupit të cilat më pas formojnë një gungë në mushkëri, të njohur si tumor, shpjegoi onkologu klinik Dr Neil Bayman. Simptomat më të zakonshme përfshijnë një kollë të vazhdueshme, vështirësi në frymëmarrje dhe humbje të pashpjegueshme të peshës.

Simptomat më pak të zakonshme të kancerit të mushkërive përfshijnë:
ndryshimet në pamjen e gishtërinjve tuaj, të tilla si bërja më e lakuar ose skajet e tyre duke u bërë më të mëdha (kjo njihet si kërcitja e gishtave)
vështirësi në gëlltitje (disfagi) ose dhimbje gjatë gëlltitjes
fishkëllimë ne frymemarrje
një zë i ngjirur
ënjtje të fytyrës ose qafës
dhimbje të vazhdueshme gjoksi ose shpatulle

Gjatë fazave të hershme të kancerit të mushkërive mund të mos keni fare simptoma. Ndërsa tumori rritet, sëmundja mund të çojë në kushte të tjera shëndetësore. gatuajshendetshem.com/