Shqipëria nuk do të ketë bum tjetër të COVID-19, epidemiologu shpjegon arsyet

Epidemiologu i njohur Dritan Ulqinaku ka thene se nuk do te kete nje situate me te keqe se kjo ne dimer me COVID-19 dhe kur e pyeten per arsyet shpjegoi disa.

Se pari ai tha se nuk pret nje bum tjeter rastesh pasi virusi ka treguar te njejtin lloj agresiviteti si ne dimer edhe ne vere.

Se dyti me kete hapje totale qe ka Shqiperia duke dale dhe duke u ekspozuar kudo, ai beson se shifrate e sotme nuk shkojne me lart se kaq.
“Unë nuk pres një bum tjetër, nuk shoh më keq se kaq; baret plot, rrugët plot, plazhet të tejmbushura. Duke ditur se virusi është problematik si në verë dhe në dimër”.

Ndersa per sa i perket rasteve te reja me covid nder te rtrinj kjo sipas tij shpjegohet pasi mosha e trete tashme eshte me e sensibilizuar per te mos dale kudo dhe janeme e pergjegjshem.

Sipas mjekut mbyllja e aktiviteteve te ndryshme prej pandemise eshte e detyruar nga situata pasi aq eshte kapaciteti i spitaleve tona dhe stafit te kualifikuar.

E si perfundim sipas tij nese numri ditor i rastweve me COVID do te jete me pak se 100 situata eshte e perballueshme.