Shkencëtarja shqiptare thote dicka jo te mire: Ja cfare do ndodhi në dimër…flet edhe për vaksinën

Shkencetarja e njohur Detina Zallika ka thene sot se në dimër vi.rusi mund të ketë një valë të dytë më të keqe se e para ndaj duhet te pergatitemi per dite me te veshtira por megjithate nuk ka vend per panik por per kujdes.

Ajo thote se:“Rasti më i mirë është që ta kemi gati vaksinën në vjeshtë, ndoshta në muajin tetor. Plani është që fillimisht që 30 milionë vaksina në Britani tu jepen personave që kanë më shumë nevojë. Më vonë do të jenë 60 milionë persona të tjerë që do ta marrin.

Ekziston një shkallë pasigurie se si do të luajnë virusi në dimër pasi mendohet se në dimër virusi do të jetë më i prekshëm.

Mendohet se vala e virusit në dimër të jetë më e keqe se e para dhe modelet kompjuterike diktojnë se vetëm në Angli. Rr.eziku mund të zvogëlohet nëse respektojmë masat.

Ndaj tregohuni vigjilent dhe ruani distancimin social.