26 vjecarja shkon ne parukeri me pas i fillojne te vjella temperature dhe diarre

Nje grua ka pesuar probleme me veshkat pasi ishte tek parukierja.

26 vjecarja ka thene se kishte te vjella temperatur, diarre dhe dhimbje në kurriz kur u drejtua tek mjeku.

“Pacientja raportoi një ndjesi djegie gjatë secilit procedurë, e pasuar nga ulcera në kokë.”

Në përpunimin e saj, personeli mjekësor zbuloi se gjaku i saj testoi pozitiv për nivelet e rritura të kreatininit në plasmë. Kreatinini në plasmë është një produkt që vjen nga muskujt – kur hy në gjak, ai filtrohet nga veshkat.

“Këto rezultate ofrojnë dëshmi se krema për drejtim të flokëve që përmban acid glikolik është përgjegjëse për nefropatinë e shkaktuar nga oksalati kalciumi pas procedurave të drejtimi të flokëve të tipit të përshkruar këtu,” argumenton letra. “Acidi glikolik u patentua dhe u prezantua së fundmi në produkte për drejtim të flokëve si një alternativë që duket se është më e sigurt në krahasim me formulimet që përmbajnë formaldehid.”

“Me konsideratë për nefrotoksisitetin e mundshëm të acidit glikolik topik, produktet që përmbajnë këtë substancë duhet të shmangen dhe, do të propozojmë, duhet të ndërpriten nga tregu.”

Artikulli gjithashtu vuri në dukje se 26 pacientë në Izrael vuajtën nga dëme akute në veshka pas procedurave të drejtimit të flokëve “stil braziliane”.

Në vitin 2022, një studim i Institucioneve Kombëtare të Shëndetit (NIH) sugjeroi se produkte kimike për drejtim të flokëve mund të rrisin rrezikun e kancerit të mitrës te gratë. Hulumtuesit përmendën substancat që shkaktojnë ndërprerje endokrine në produktet.

/GazetaSinjali/