Shefja e epidemiologjisë: Shqipëria mund te mbyllet sërish nëse kapim keto shifra..

0
338

Shefja e njohur e epidemiologjisë në Institutin e Shëndetit Publik, Eugena Tomini, thote se sistemi shëndetësor është i përgatitur për rastet me koronavirus me rreth 500 shtretër në gatishmëri dhe nese kjo shume te infektuarisht kalon shifren na duhet te kthehemi perseri mbrapa deri sa te hapen vende te reja eshte nje situate qe duhet te jemi te gjithe te vemendshem.

Aktualisht janë rreth 90 të shtruar në spitalin Infektiv. Ndërsa në Kosovë janë rreth 500 persona të shtruar në spitale me COVID-19.

E pyetur në Euronews Albania nëse rritja e të infektuarve mund të na çojë në një izolim, znj. Tomini tha se shpresonte që të mos tejkalohen kapacitet spitalore, pasi në të kundër mbyllja do të jetë e vetmja zgjidhje per te mos klauar spitalet ne kaos per shkak te numrit te madh te te infektuarve.

“Sistemi shëndetësor është përgatitur për rastet me COVID-19 me rreth 500 shtretër në gatishmëri. Shpresojmë që të mos i tejkalojmë këto kapacitete”, tha znj. Tomini.

Ruani distancimin social dhe jeni vigjilent per te ruajtur veten tuaj dhe familjet.