Kush do te kthehet nga Ballkani ne Gjermani, duhet te ndjeki keto rregulla

0
426

Per te gjithe ata shqiptare me banim ne Gjermani qe kane planifikuar nje udhetim drejt Shqiperise, Kosoves apo vendeve Ballnike duhet te kene kujdes keto rregulla:

Ministrtria e Jashtme Federale e Gjermanise ende mban paralajmerimin se udhetimet jo te domosdoshme me vendet e Ballkanit e ka afatin deri ne 31 gusht.

Ndaj keto vende institucionet shendetesore gjermane i kane kategorizuar si rajone te pasigurta per sa i takon situaten epidemiologjike te koronavirusit.

Keshtu nese vendosni te udhetoni edhe pasi e keni marre kete paralajmerim gjithashtu duhet te keni parasysh qe ambasadat dhe konsultat gjermane neper shtete te tjera mund t`ju ndihmojne vetem ne nje fare mase per kthimin ne Gjermani pasi mund te kete kufizime te tjera.

Madje udhetaret edhe shqiptare edhe te huaj paralajmerohen duke u thene se ne Shqiperi nuk garantohet kujdesi shendetesor me standartet gjermane apo testimet te cilat kane mundesi te kufizuar.

Gjithsesi Detyrimi pe karantinen shtepiake apo veteizolimin do te jete i vlefshem per te udhetaret qe kthehen ne Gjermani dhe nuk ka rendesi arsyeja e udhetimit.