Shefi i urgjencës Kombëtare: Ka ndryshime mes gripit dhe Covid-19. Kujdes ja si të dalloni shenjat e virozave

0
353

Mjeken thone se vjeshta eshte muaji i viruseve ndaj duhet te jeni te kujdesshem pasi pervec viruseve gripale eshte dhe koronavirusi qe do ta veshtiresoj kete vit..

Kane shumë shenja të ngjashme me Covid. Fillimi te rrufa është graduale, ndersa te gripi dhe Covid-19, i menjehershem; por diferenca te Covid 19 eshhte se nuk ka rrufe apo sekrecione, por fillon me këputje të trupit dhe djersitje.”

Një element që mund të krijojë konfuzion tek qytetarët është temperatura, por që për ekspertët në të trija rastet, ka diferenca.

Temperatura te ftohja është e rallë, ndersa te gripi zgjat tre ose kater dite, ndersa ne kete kohe ka filluar edhe tek Covid 19. Por te covid 19 nuk ka pjese trupi qe nuk të dhemb dhe je shumë i këputur.”

Brataj, i cili është edhe anëtarë i Komitetit Teknik të Ekspertëve për koronavirusin këshillon se në çdo rast personat nuk duhet të kenë panik, por duhet t’i drejtohen mjekut të familjes për të dhënë diagnozën e saktë.