Rikthehet mbajtja e maskave edhe ne ambiente te hapura, cfare pritet te dryshoje nga e hena

Pas më pak se dy muajsh në zonën e bardhë, Sicilia është gati të kthehet në zonën e verdhë për shkak të rritjes së rasteve të Covid-19, numrit të shtretërve të zënë në kujdes intensiv dhe gjithashtu në reparte të zakonshme transmeton shqiptari.net.

Sipas mediave italiane, kalimi, i hipotezuar fillimisht për fundin e gushtit, pritet të ndodhë që në 16 gusht, vetëm një ditë pas Ferragostos. Skenari i ri mund të trembë turistët e shumtë që kanë zgjedhur ishullin si destinacion pushimesh. Por çfarë ndryshon?

Në zonën e verdhë nuk ka rivendosje të ores policore, por detyrimi për të mbajtur maskë gjithashtu kthehet edhe ne jashtë. Rregullat për restorantet gjithashtu ndryshojnë, por ato nuk duhet të mbyllen: në zonën e bardhë kufiri i njerëzve që ulen në të njëjtën tryezë është gjashtë në ambiente të mbyllura, ndërsa jashtë tryezat janë te lira;

në zonën e verdhë, nga ana tjetër, pragu është për katër persona, si për tavolinat brenda ambienteve, por edhe jashtë. Nga ana tjetër, nuk do të ketë kufizime për të udhëtuar brenda Rajonit ose midis një Rajoni dhe një tjetri.

Aktualisht shtretërit e zënë në pavionet e zakonshme arrijnë në 14%, ndërsa ata në kujdes intensiv janë 7.4%. Parametrat e rinj sigurojnë që me 10% zënie të njësive të kujdesit intensiv dhe 15% të shtretërve të zakonshëm, kalimi në zonën e verdhë bëhet automatikisht.

Nëse përqindjet do të arriheshin deri të enjten më 12 gusht, Sicilia do të ndryshonte ngjyrën duke filluar nga e hëna tjetër. Sardenja është gjithashtu në rrezik, ku zënia e shtretërve në kujdesin intensiv është 11%./shqiptari.net/