Qeveria turke i dergon ndihma ne Spanjes dhe Italise por shkrimi shoqerues mbi to i mallengjen te gjithe

Turqia nga ana e saj u ka derguar produkte te ndihmes mjekesore dy vendeve me te prekura si Spanja dhe Italia qe po vuajne pasojat e virusit gjitheperhapes.

Ne lajmet e agjensise Anadolu eshte njoftuar nje avion ushtarak per mallra qe eshte nisur nga aeroporti ushtar ne Ankara.

Ky avion ka marre ngarkesa mjekesore si maska, veshje mbrojtese dhe dezifektant antibakterial qe jane prodhuar ne vend.

Mirepo detaji me i bukur qe ra ne sy mbi keto kuti te mallrave eshte nje leter e shkruar nga poeti e dijetari turk Rumi, i perkthyer ne gjuhen italiane dhe spanjolle.

“Pas dëshpërimit ka shumë shpresë. Pas errësirës ka shumë diell”

Avioni i nisur me ndihmat nga Ankaraja ne fillim do të shkojë në Spanjë e më pas nga aty drejt Italisë. /Opinion.al