Ndryshime ne ligjin e ri për emigracionin në Itali/ Ja cfare ndodh me lejet e qëndrimit dhe nënshtetësine italiane

0
1390

Qeveria Italiane ka miratuar nje draft te ri ligjor për politikat e emigracionit qe pritet te sjellin ndryshime në politikat e pritjes, azilit apo edhe punësimit të tyre.
Ndaj qe sipas këtij drafti ligjor, të gjithë emigrantëve u lejohet konvertimi i lejes së qëndrimit të lëshuara për motive fatkeqësie natyrore, për mbrojtje speciale, aktivitete sportive, artistike, motive fetare e asistencë për minorenët në leje qëndrimi për motive pune.

Madje edhe per pitjen e vleresimit te aplikimeve qe behen per nenshtetesi koha bie tani ne 3 vjet nga 4 qe ishte.

Por edhe Ministrja e Bujqesise eshte shprehur pozitive dhe e kenaqur me kete normative te re ligjore. Ministria Teresa Bellanova tha :

“Më në fund i kemi dhënë fund jo qytetarisë së draft-ligjeve të sigurisë së Salvinit, duke vendosur kushte të civilizimit juridik dhe të drejtësisë sociale. Mbyllëm një faqe të errët të historisë italiane që për një normativë të gabuar kishte hedhur hije ndaj mijëra grave e burrave duke i transformuar në klandestinë”.