Propozon rikthim ne karantine dhe mbyllje te kufijve. Brataj jep sinjalin pas rritjes se rasteve: Duhet ta lexoni..

0
476

Skënder Brataj Shefi i Urgjencës Kombëtare ka postuar ne mesazhin e nje mjeku itlian i cili ka sjellë shembujt e fundit në Itali, ku flet për një rritje të dukshme të rasteve me Covid, që sipas ekspertit italian, duhej të ishin shmangur.

Ndaj eshte kohe e veshtir si kurre me pare dhe duhet sa me shume durim dhe kujdes duke u ruajtur sa me shume.

Statusi i perkthyer nga italishtja

Prof. A. Crisanti:

‘ ‘ Nuk jam optimist, duket qartë se brenda 10-20 ditëve do të arrijmë të paktën një mijë raste pozitive ditore. Ajo që nuk mund të shpjegohet është se sa më shumë të rriten pozitet e reja, aq më shumë rriten shanset për të pasur pacientë në reanimacion. Dhe për të parë një rritje të vdekjeve, fatkeqësisht “.

” Ata kanë shkaktuar dëme të mëdha. Fatkeqësisht, tashmë sot shohim, dita-ditës, duke rritur pacientët në ICU në Itali. Ende janë numra të qëndrueshëm, por duhet të shohim se çfarë do të ndodhë me këtë rritje të qëndrueshme të rasteve – shton ai.

Fatkeqësisht dinamikat e epidemisë tani janë të qarta, norma e rritjes është e vazhdueshme, duket se nuk ka gjasa të ndalet. Sigurisht, siç ndodh gjithmonë, do të kemi një rënie të dielën dhe të hënën, me të dhënat e fundjavës kur swabs ngadalësohen, por trendi konsolidohet “.

Sipas Crisantit, të dhënat e vdekjeve ”mund të jenë mashtruese. Le të shohim se çfarë po ndodh në Shtetet e Bashkuara. Thjeshtimi: të vdekurit gjithmonë vijnë më vonë. Fillimisht ka rritje të infeksioneve, pastaj pas 20-30 ditësh, ajo e vdekjeve “. Për këtë arsye ” do të kishte qenë shumë e rëndësishme të përpiqeshim të arrinim qëllimin e zero infeksioneve, ishte në dorë, dështuam ”

” Nuk mund ta besoj këtë gjë të hapur në disko. Ata duhet të mbyllen menjëherë, dhe më vjen keq për sipërmarrësit dhe për ata që punojnë atje. Presim ndihmë ekonomike, ju lutem, por disko nuk duhet të funksionojë. Jo vetëm që duhet mbyllur, por realisht nuk duhet të ishin hapur “, shton Crisanti.

” Para së gjithash është shumë e vështirë të mbash distancimin social. Përveç kësaj, aktiviteti në një disko rrit frymëmarrjen e thellë, njerëzit shkojnë në anaerobiozë, lëvizin, duhet të marrin frymë shumë më tepër. Kjo lehtëson infeksionet. Mendoj për shembullin e një lojtari të rugby gjatë një loje ka infektuar shumë lojtarë të tjerë. Dhe më falni: disko brenda ose jashtë, pak ndryshime “.