Policia e Shtetit informon shqiptarët: Ja me cilat vende mund të udhetoni dhe me cilat ju ndalohet

0
472

Deklarata e plote e policisë se shtetit:

Policia e Shtetit njofton se situata e kufizimeve të lëvizjes së shtetasve në kufi, paraqitet:

me Kosovën lëvizja e personave dhe e mjeteve është e lirë;

me Malin e Zi mund të lëvizin vetëm personat që posedojnë një dokument të lëshuar nga laboratorët e akredituar të testimit të COVID-19, jo më shumë se 48 orë më parë, ku vërtetohet se rezultojnë negativ në testin PCR.

me Maqedoninë e Veriut lëvizja e personave dhe e mjeteve është e lirë;

me Greqinë lejohet kalimi për shtetasit e pajisur me leje qëndrimi dhe ata të pajisur me pasaporta greke, kamionë dhe për rastet të autorizuara nga autoritetet shtetërore greke;

me vendet e tjera të zonës Schengen nuk lejohet lëvizja e lirë e shtetasve shqiptarë, përveç rasteve të konfirmuara nga autoritetet e këtyre vendeve.

Për të udhëtuar drejt Shqipërisë kufiri është i hapur për të gjithë shtetasit e huaj apo shqiptarë, sipas rregullave në fuqi.

Ndaj duhet te jeni te kujdesshem dhe te dini nese udhetoni.

Beni kujdes duke ruajtur distancimin social.