OBSH jep lajmet e fundit per koronavirusin: Shumica e popullsisë botërore eshte..

Lajme te reja vijne per koronavirusin në nivel boteror, përveç testeve për të identifikuar koronavirusin, autoritetet e shëndetësise kane filluat studime te reja ato kanë filluar të bëjnë studimet e para serologjike dhe, bazuar në të dhënat e mbledhura deri më tani, mund të thuhet se një përqindje relativisht e ulët e popullsisë ka zhvilluar antitrupa”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, drejtori i përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH), thote se gjatë konferencës për shtyp mbi pandeminë e koronavirusit Covid-19, duke theksuar se kjo do të thotë se “shumica e popullsisë është akoma e ndjeshme ndaj virusit” ndaj do te duhet me shume kujdes dhe me te kujdeshem ndaj virusit duke pas me shume kujdes per distancimin social.

Pikërisht për këtë arsye është thelbësore të mbahet vigjilenca e lartë, veçanërisht në një kohë kur, duke eliminuar gradualisht masat kufizuese, mund të ndodhë të kete rritje të infeksioneve të reja.

Sipas numrit një të OBDH “Shpërthim i rasteve është identifikuar në Wuhan, në Gjermani ka pasur një rritje të rasteve pas relaksimit të masave kufizuese dhe e njëjta ka ndodhur në Korenë e Jugut.

Ndaj beni sa me shume kujdes dhe jeni te kujdeshem.