Kush shkon ne plazh per pushime duhet te kete kujdes nga keto 2 vende.Keshilla nga Pellumb Pipero

Pëllumb Pipero mjeku i dashur per te gjithe ka dhënë keshilla per te gjithe ata qe duan te shkojne ne plazhe.

Ai shprehete se:”Lokalet e natës nuk do ti këshilloja të hapeshin, në asnjë mënyrë. Edhe këto shkuma party-t, nuk do i këshilloja.
Teksa foli për plazhin, mjeku theksoi se rëra dhe uji i detit janë pozitive, pasi luftojnë infeksionet dhe koronavirusin dhe kjo eshte dicka e mire por te mos harrojne keshillat dhe distancen sociale.

Pipero thote se:”Uji i detit pastron lëkurën dhe rrugët e frymëmarrjes, forcon mekanizmat mbrojtës, u bën masazh muskujve dhe u kthen fortësinë, gjithashtu ndikon pozitivisht për hundën dhe fytin.
Sipas këshillave të ekspertëve, gjatë ditëve që jeni në plazh është mirë që çdo ditë të bëni shëtitje përgjatë bregut, për të paktën 20 minuta dhe mundësisht në orët e para të mëngjesit ose mbazdite vonë, pasi në ajrin që thithni, gjenden grimca të vogla të ujit të detit, të cilat pastrojnë rrugët e frymëmarrjes.

Pra mos harroni kujdesin kjo eshte e para.