OBSH del me paralajmerimin e ri, ja ç’do të ndodhë me va ksinën kundër covid 19

Tashme rregulluat rreth koronavirusit ndryshojne cdo dite lajmet dhe tashme cdo gje eshte ne zhvillim e siper keshtu ka ndodhur dhe me OBSH ku është e vendosur dhe mese e bindur rreth rregullave te saj.

Tashme autoritetet kanë thënë se nuk do të aprovohet kurrë një va ksinë kundër koronavirusit që nuk është efektive dhe e sigurtë sepse kjo do doje kohe dhe cdo gje do te hec me zhivllimet e reja se me ardhjen e vjeshtes do shikohet se cfare do ndryshoje dhe me efektin e virusi pasi thuhet qe virusi i ka rene fuqia qe ka pasur dikur por kjo nuk do te thote qe te humbin vigjilencen ndaj duhet te jemi sa me te kujdesshem.

Va ksinat mund të përdoren vetëm pas verifikimit që ato janë efektive dhe të sigurta ndaj ka shume firma qe jane duke punuar per te nxjerr vaksinen por deri tani asnjera nuk eshte 100 perqind e sakt.

Kështu ka thënë drejtori i përgjithshëm i OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus në konferencën e zakonshme për koronavirusin.

Va ksinat ne pergjithesi kanë ndryshuar botën.

Njerëzit mund ta shohin vetë, ftoj të gjithë ta bëjënë sidomos prindëri tanë por sigurisht kur te merret konfirmimi nga ana e autoriteteve qe eshte e sigurte, shtoi ai.

Cfare mendimi keni ju a do pranonit te beni vaksinen kete vjeshte?