Nga tani e tutje mos i hidhni më në kosh lëvozhgët e vezëve : Do të mbeteni me gojë hapur se për cfarë mund ti përdorni

0
1721

Vezet jane shume te mira dhe plot vlera ushqyese por pervece te bardhes dhe te verdhes dhe levozhga e vezez ka vlerat e saj ushqyese.

Lëvozhga e vezës është një burim i pasur i mineraleve.

Ato përbëhen nga 90% kalcium. Kalciumi është zhytur me lehtësi nga trupi për shkak të përbërjes së saj kimike e cila është identike me strukturën e dhëmbëve tanë dhe kockat.

Nëse konsumohet siç duhet, kalciumi mund të stimulojë prodhimin e qelizave të gja. kut, parandalojnë osteoporozën dhe madje edhe rregullimin e presionit të gja. kut dhe nivelet e kolesterolit.

Sipas hulumtimit, lëvozhga e vezës mund të jetë një shtesë ideale për kalcium.

Për të marrë nivelin ditor të rekomanduar të kalciumit e gjitha çka ju duhet është të konsumoni rreth 3 gram lëvozhgë te grimcuar vezë.

Ndaj vlerat e levozhges se vezes jane te medha por ato mund ti perdorni dhe tek vazot e luleve pasi ato ushqejn lulet.Mund ti bluani dhe ti vendosni ne vazo duke i perzier me dheun.