Nga maji, fluturimet ne Evrope do të jenë sipas rregullave të reja

0
736

Komisioni Evropian ne Maj do te paraqesi nje pakere rregullash te fluturimeve pas heqjes se masave te jashtezakonshme te COVID-19.

Komisionerja Adina Valeana ka thene se masat e reja do te perfshijne distancimin shoqeror te udhetareve ne aeroporte dhe ne aeroplane.

Te gjitha keto masa kane si qellim te garantoje sigurine e shendetit te pasagjereve sdomos ne trafikun ajror qe ka qene kryesori ne perhapjen apo bartjen e koronavirusit.

Nje mundesi e kufizimeve te kompanive ajrore eshte redukimi i numrin te udhetareve duke perfshire mos shitje te ndenjesve te mesme ne aeroplane por kjo do t`i kushtonte shume kompanive te shume te transportit ajror (IATA).

Madje vete ky asosacion ka njoftuar tashme se kriza e koronavirusit mund te shkaktoje rreth 314 miliarda dollare aviokompanive.

Nder masat qe do te diskutohen ne Bruksel perfshijne dezifektimin e detyrueshem te avioneve dhe aeroporteve derisa te zbulohet vaksina eCOVID-19.