Ne kete shtet te BE po behet nami serisht, qeveria kerkon te shmangen daljet serisht drejt karantines?

0
395

Me ardhjen e stines se vjeshtes pritej qe ne evrope te kishte nje rritje te infektuarit me koronavirus megjithese virusi eshte me i lehte dhe fuqia e tij ka rene infektimi i njerezve vazhdon ne ritme te larta.

Shteti i Spanjes po vlerëson masat e reja sepse ka nje rritje keto jave. Në kryeqytetin Madrid, për ditë me radhë në konflikt me qeverinë po zvhillohen protesta kundër kufizimeve antivirus.

Presidentja e Komunitetit të Madridit Isabel Ayuso, megjithatë, përsëriti në një intervistë televizive me Antena 3 se ajo nuk ka ndërmend të shtrëngojë masat e kontrollit të virusit. “Ne po shtojme te infektuarit – tha ajo -. Ne nuk mund të mbyllim gjithçka.

Duhet të mendojmë për propozime krijuese dhe të ndërmjetësimit”, tha ajo pasi akuzoi qeverinë për mungesë koherence. Ekzekutivi i Pedro Sanchez – raporton shtypi spanjoll – punoi gjatë fundjavës në mundësinë e një ndërhyrjeje në Madrid, e cila gjithsesi paraqet shumë probleme të pajtueshmërisë politike.

Ndërkohë në Francë numri i pozitiveve të reja, pasi kishin kaluar 16,000 infeksione ditore dhe më pas ra në 15,797 dhe 14,412, ra dje në 11,123 por ulja është për shkak të numërimit të zakonshëm në fund të fundjavës, i kufizuar për shkak të mbylljes së laboratorëve të analiza private.

Shkalla e rasteve pozitive vazhdon të rritet ditë pas dite, duke arritur 7.4% krahasuar me 5.7% një javë më parë. Numri i të shtruarve në spital për Covid-19 po rritet vazhdimisht, me 102 pranime të reja në 24 orë. Kishte 786 pranime në reanimacion, 23 më shumë se të shtunën.