Ndryshon komplet strategjia, zbulimi i fundit per koronavirusin: mund te transmetohet edhe nepermjet …

0
984

Organizata Boterore e Shendetesise se fundmi ka pranuar edhe faktin se koronavirusi te transmetohet permes ajrit duke qene se nje grup shkencetaresh kane bere qe organizata te jepte perditesime mbi perhapjen e ketij virusi.

Anetare te grupit teknik ne OBSH, Maria Van Kerhkove ka thene se “E kemi pranuar kete si mundesi”.

OBSH-ja ne date 6 Korrik ka marre nje leter prej 239 eksperteve nga 32 vende te botes qe te rishikohej lista e rekomandimeve per infeksionin e COVID-19, ku perfshihej edhe transmetimi permes ajrit i virusit.

Ekspertet qe nenshkruan ate leter jane te bindur se ka prova qe provojne kete pretendim te tyre, por kjo duket se do te veshtiresoje sistemet e venditilimit ne shkolla, zyra, bare e restorante per minimizuar riciklimin e ajrit.

Prandaj sipas tyre maskat duhen mbajtur edhe aty ku distancimi eshte i mundur dhe lloji i maskes eshte ai i tipit N95 qe filtrojne edhe grimcat me te vogla te ajrit.

Kujtojme se OBSH ka thene per nje kohe te gjate se koronavirusi perhapet kryesisht permes sperklave qe dalin permes kolles, teshtimes nga kanalet e frymemarrjes dhe se keto bien shpejt poshte,