Mjeku Shqiptar që ndodhet në Gjermani, na qetësoi të gjithëve: Nuk duhet të merakoseni ja e vërteta

0
606

Mjeku i njohur shqiptar në Shtutgart të Gjermanisë Genc Kelmendi ka bër thirrje që të mos ketë shqetesohen nga co ronavirusi por ata duhet te jene vigjilent dhe te kujdesshem ndaj duhet te ruajn distancimin social.

Ai ka thene se nuk duhet te dramatizohet por te jete i kujdesshem dhe vigjilent te perdor masken dhe disenfektuesit te laj duart sa me shpesh.

“Humbjet e jeteve nga koronavirusi është shumë e ulët. Rreth 5% sëm. uren rëndë dhe vetëm 1% humbin jeten.

Për njerëzit e shëndoshët nuk kane perse te merakosen pasi nuk u ndodh asgje vetem te jene te kujdesshem.

Është një ftohje e zakonshme. Personat mbi 80 vjeç, që kanë sëmundje kronike, janë ato te cilet duhet te jene me shume kujdes.