Mjeku shqiptar ne Itali jep lajmin e madh per koronavirusin: Ja ç’bën Italia më 24 gusht

0
362

Ne Shtetin Italian ne 24 Gusht do te aplikohet per here te pare vaksina antivirus per here te pare ne 3 paciente te prekur.

Ky lajm ishte konfirmuar nha mjeku shqiptar ne Itali Albert Troci ne nje televizion gjate nje interviste mbi veshtjen e virusit.

Megjithate ai tha se duhet patur shume kujdes pasi nese kjo vaksine do te kete 2-3% efekte anesore do te jete meshume e demshme se sa e dobishme.

Keshtu ne 24 gusht fillon prova tek pacientet dhe atehere do te shohim se si do te jete.

“Siguria është hapi kryesor, nëse do të ketë 2-3% efekte anësore do të kishte më shumë dëme se sa pozitive. E po të kemi 3% efekte anësore në popullsi për rreth 7 milion banorë do të kemi një tra.gjedi. Kështu efikasiteti dhe siguria janë pikat kryesore para shpërndarjes së va.ksinës në masë,” tha Troci.