Mjeku Ilir Alimehmeti jep lajmin e mirë për të gjithë ne: Koronavirusi ka vazhduar…

Epidemiologu shume i mirenjohur Ilir Alimehmehti se fundmi ka bere publik nje studom te kryer nga University College London, sipasa te cilit zbulohet se origjina kohore e Covid 19 ka nisur qe prej datës 8 Tetor 2019 dhe 11 Dhjetor 2019.

Ndaj sipas epidemiologut klinik ky studim është i një rëndësie të vëcantë sepse zbulon qartë që Kina gënjyer dhe tregoi kurba të shtrembëruara të epid. emisë qe preken boten mbare.

Nderkaq ai shton se mbi gënj eshtrat kineze u bazuan edhe 4 supermodelet e projeksioneve, më i famshmi Ferguson, të cilat detyruan të gjithë shtetet të zbatonin karantinen dhe mbylljen e cdo gjeje.

Gjithashtu ai shtoi se në 198 zona të ndryshme gjeografike të botës, koronavirusi po zbutet duke u përshtatur me njerëzit, ndaj edhe kete fakt ta marrin ne konsiderate nga te gjithe ne

Besoj se kjo vere do te jete me ndryshe pasi dhe vaksina do te ule ndjeshem numrin e te infektuarve dhe shpresojme qe bota te qetesohet pasi shume vende po vaksinohen ne mas.

Shpresojme te behet me mire dhe ruani distancimin social.