Ministrja sqaron si do jetë lëvizja me makina pas dates 11 majit.Rregullat qe duhet ti dini

0
1651

Ogerta Manastirliu deklaroi në “Opinion” se pas datës 11 automjetet do të mund të lëvizin pa autorizim dhe kjo do te jete nje leje e re apo nje hap i ri drejt hapjes se plote.

Lëvizja pa leje e mjeteve do të jetë në zonat e gjelbra, por po vlerësohet se mund të përfshihen të gjitha qarqet.

Ja se si shprehet ajo:“Do të lejohet edhe zgjerimi i automjeteve pa autorizim duke nisur pas 11 majit. Po vlerësohet për zonat e gjelbra por po shikohet për të gjithë qarqet” tha ministrja e cila shtoi se transporti publik do të vijojë të mbetet i mbyllur. “Transporti publik po vlerësohet për tu hapur në fazën e fundit”.

Manastirliu tha se duke nisur nga data 18 maj do të rritet numri i riatdhesimeve dhe kundrejte rregullave te reja.

“Nuk mund të themi një datë për hapjen e kufijve por do të rrisim numrin e riatdhesimeve nga data 18 maj”, shtoi ministrja.

Shpresojme qe do bhete me mire.