Doktor Pipero jep lajmin e bukur nga qyteti Vlores : Shfaqet si kurrë më parë

0
654

Lajme te mira vijne nga mjeku shume i dashur per te gjithe Pellumb Pipero ai thote se situata eshte e qete dhe se ne duhet te jemi te kujdeshem si kurre me pare dhe se duhet te zbatojme rregullat e reja.

Ai shprehet se:“Situata është shumë e qetë. Epid emia ka një ritëm rënës, ulje të qëndrueshme. Edhe sa i takon numrit të rasteve të shtruara, që po shtrohen në spital që janë 2-3 në ditë, herë pa asnjë rast fare, edhe sa i takon numrit të rasteve të reja pozitivë që dita e fundit e ka qenë 9, 7, 6 sot.
Lajmi i mirë është që numri i rasteve të shëruara shtohet nga dita në ditë, tashmë kemi më shumë se gjysmën e personave të prekur të shëruar.

Situata është mjaft e qetë por kjo qetësi nuk duhet të na ulë as vigjilencën, nuk duhet të na vërë as në gjumë, nuk duhet të na ulë as kujdesin. Ende virusi qarkullon, pavarësisht se me ritëm të ulët dhe ndofta edhe me virulencë të ulët por ende qarkullon.

I pyetur se përse ka shkuar në Vlorë, Pipero ka treguar arsyet.

“Pse kam ardhur në Vlorë është pyetje pak e vështirë. Kisha një konsultë me një kolegun tim mjek, për një rast që nuk kishte lidhje me COVID por për një sëm. undje tjetër, meqë nuk kishin mundësi ta sillnin në Tiranë, erdha e konsultova këtu.

Shpresojme qe te behet me mire dhe te fillojme jeten normale ne javet ne vazhdim.