Ministrja Evis Kushi del me njoftimin urgjent jemi te detyruar te..

Ministrja e Arsimit, Rinisë dhe Sporteve, Evis Kushi, ka treguar se se si do të veprohet me mësimin me dy turne dhe sa do zgjasë.

Pyetjes mbi zhvillimin e mësimit me turne, Kushi iu përgjigj duke thënë se ky ishte një vendim që ishte marrë me qëllim përmbajtjen e përhapjes së infektimeve nga Covid dhe shtoi se nuk ishte përfundimtar por do të njoftoheshin ndryshime të vazhdueshme në rast përmirësimi të situatës.

Deri sa do vijohet mësimi me turne pas është një situatë shqetësuese për prindërit e fëmijëve dhe për fëmijët?

Unë i mirëkuptoj të gjithë prindërit të shqetëuar për cilësinë e arsimit, lidhur me orët e mësimit. Të gjithë e dimë shumë mirë që jemi ende në situatë pandemie dhe për kët arsye rregulli që duht zbatuar është distanca mes nxënësve. Për këtë arsye ato klasa ku numri i nxënëse është i lartë jemi të detyruar të zbatojmë këtë rregull.

Pra të mos lejojmë që në nëj bankë të jetë i ulur më shumë se 1 nxënës. Dua ti qetësoj prindërit duke u thënë se nuk është vendim përfundimtar, por momental i sugjeruar nga komiteti i ekspertëve i cili e vlerëson situatën në periudha kohore dy javorshe. Së shpejti do kemi një përgjigjie të saktë. Vetëm 78% e shkollave zhvillohet ky lloj mësimi pasi në zona provinciale mësimi është i plotë. 87% e mësuesve janë të vaksinuar.