Ministria e Jashtme Federale e Gjermanisë jep detaje për udhëtarët që shkojnë në vendlindje

0
434

Vendet e ballkanit vazhdojne te kategorizohen edhe keto kohe nga institucionet kompetente shëndetësore gjermane, si rajone me rrezikshmëri për shkak të situatës epidemiologjike të Covid-19 qe kane.

Keshtu qe per te gjithe ata qe kane planifikuar udhetime nga Gjermania ne Shqiperi apo ne nje nga vendet e ballkanit duhet te kene parasysh kete paralajmerim qe vjen nga Gjermania:

Ministria e Jashtme Federale vazhdon të paralajmërojë mbi të gjitha udhëtimet jo të domosdoshme (qe përfshijnë arsye pushimi në vendlindje apo vizita familjare) për në Shqipëri dhe kjo vlen te pakten deri në fund të gushtit.

Madje edhe per shtetasit gjerman ata kane lajmeruar se duhet te marrin ne konsiderate se ne Shqiperi as nuk garantohet nje kujdes shendetesor sipas standarteve gjermane meqe edhe mundesite etestimit i kane te kufizuara.

Keshtu qe bashkangjitur me te eshte e vendosur qe edhe ne kthim karantina 14 ditore ne shtepi te jete e detyrueshme per te gjithe dhe per cfaredo lloj arsye qe te kene pasur sepse perkundrazi nese nuk zbatohet do te pasoje me gjoba te larta.