Home TE NDRYSHME Merret vendimi/ Të gjithë personat 12 vjec e sipër do të bëjnë...

Merret vendimi/ Të gjithë personat 12 vjec e sipër do të bëjnë vaksinën

74
0

Italia përfundimisht mund t’i bëjë vaksinimet e COVID -19 të detyrueshme për këdo të moshës së përshtatshme dhe planifikon të fillojë administrimin e vaksinave përforcuese më vonë këtë muaj për njerëzit e cenueshëm, tha kryeministri Mario Draghi të enjten.

Qeveria tashmë e ka bërë të detyrueshme që punonjësit mjekësorë të vaksinohen nëse duan të paguhen, por Draghi tha se të gjithë mund të jenë të detyruar të marrin një goditje kur autoritetet shëndetësore të BE -së të miratojnë vaksinat.

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka dhënë miratimin me kusht për katër vaksina. Kjo mund të azhurnohet në të ashtuquajturin autorizim standard të marketingut pas kontrolleve të mëtejshme, në të cilën pikë, tha Draghi, ato mund të bëhen të detyrueshme për të gjithë.

Një lëvizje e tillë ka të ngjarë të ndezë kundërshtime të ashpra në një vend që ka parë një rritje të skepticizmit për të gjitha llojet e vaksinave gjatë dekadës së fundit dhe ku ekspertët e shëndetit që kanë promovuar vaksinimet janë përballur me abuzim verbal dhe kërcënime nga kundërshtarët e No Vax. Kryeministri u tha gazetarëve se ishte i bindur se 80% e të gjithë italianëve të moshës 12 vjeç e lart do të vaksinoheshin plotësisht deri në fund të muajit, kundër 70.5% aktualisht.