Merret vendimi i fundit.BE jep lajmin për kufijtë, ja kur do udhëtojnë shqiptarët perseri ne Evrope

0
812

Shqipëria mbetet sërish jashtë listës së vendeve të treta me të cilat Bashkimi Europian rihap kufinjtë per te udhetuar drejt vendeve te bashkimit evropian dhe kete 15 korrik mbase do te rishikohet data ne 1 gusht mbase do te kete nje lajm te ri por cdo gje varet nga te infektuarit me koronavirus pasi vendi yne ne javet qe lam pas ka pasur nje numer te larte te te infektuarve.

Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Kosova, Bosnja Hercegovina nuk përmbushin ende kriterin kryesor të menaxhimit të pandemisë COVID-19, që ka të bëjë me numrin e in fektimeve për çdo 100.000 banorë. Ky numër duhet t’I korrespondojë nivelit mesatar europian, që është 16 raste inf ektimi për 100 mijë banorë.

Ky është informacioni që vjen në vijim të takimit të grupit të punës Këshillit të Bashkimit Europian mbi rishikimin çdo 15 ditë të listës së vendeve të treta për rihapjen e kufinjve të jashtëm tê Bashkimit Europian.

Listës së mëparshme të 14 vendeve të treta, qytetarët e të cilëve kanë të drejtë të udhëtojnë drejt Bashkimit Europian, i është shtuar Australia dhe Kina ndaj duhet te bejm durim deri sa gjendja ne vendin tone te stabilizohet.