Home TE NDRYSHME Me ne fund lajm i mire nga Greqia.Zyrtare data se kur hapet...

Me ne fund lajm i mire nga Greqia.Zyrtare data se kur hapet kufiri me Shqiperine

290
0

Me ne fund Greqia hap kufij per te gjithe ata qe duan ta vizitojne ne date 15 qershor.

Kjo eshte data qe Greqia do te lejoje qe te vijne turist

Lista e 29 vendeve u formua pas një studimi të profilit epidemiologjik të vendeve të origjinës së turistëve dhe pasi mori parasysh njoftimet e djeshme të Agjencisë Evropiane të Sigurisë së Ajrit (EASA), si dhe propozimin përkatës të Komitetit të Sëmundjeve Infektive

Këto përfshijnë, ndër të tjera, vendet e Ballkanit, Gjermania, e cila është tregu i parë për turizmin në hyrje për Greqinë, por edhe tregje më të largëta si Kina, Japonia dhe Koreja e Jugut.

Keto jane vendet qe i lejohet te vizitojne Greqine:”Shqipëria, Australia, Austri, Maqedonia Veriore, Bullgaria, Gjermania, Danimarka, Zvicra, Estonia, Japonia, Izraeli, Kina, Kroacia, Qipro, Leros Libani, Lituania, Malta, Mali i Zi, Zelanda e Re, Norvegjia, Koreja e Jugut, Hungaria, Rumania, Serbia, Sllovakia, Sllovenia, Republika eke, Finlanda.

Vizitorët nga këto vende do të ekzaminohen, ndërsa për të gjithë të tjerët rregullat ekzistuese ende zbatohen.