Maestro ben veprimin e papritur ndaj Luizit dhe Kristit ne dhomen e sekreteve

Pas debateve qe Luizi dhe Armaldo kane pasur mes tyre javet e fundit Vellai i Madh i ka shtruar nje dark mes tyre dhe Kristin.

Ata jane ftuar ne dhomen e surprizave duke darkuar te tre.

Armaldo ben veprimin e papritur ne momentet e kesaj darke ku ka vendosur te largohet duke i len te dy Luizin me Kristin. Por Luizi revoltohet por nuk shprehet pasi Maestro ka nje grua dhe nje femi jashte shtepis se BBV.

Ja dhe pjese nga bisedames tyre

Luizi: Hej Zot i madh, ça ti thuash.

Kristi: Është gjynah

Luizi: Gjynah të vjen se 47 vjeç burrë dhe matem se i kam fjalët në fyt me ja thënë, e kur vjen puna tërhiqem se boll luajtëm.

Kristi: Boll u vendos në pozitë të vështirë ai

Luizi: Edhe gërricet edhe mi lë fjalët në fyt se më vjen keq t’ja plas surratit me i thënë ky je, këtë ke bërë, këtë ke thënë. Por janë duke e parë gruaja dhe fëmijët. Për këtë dreq gjëje jam penduar që jam në këtë lojë se këtu ka njerëz që e di që i lëndohen ata jashtë. Se ka nëna me fëmijë, ka baba me fëmijë, edhe nuk di robi si me luajtur me ta. Do me i thënë do gjëra në sy, do fakte, vese, do lëvizje që bëjnë, por të shkon në mendje prit pak se nuk po ua thua atyre. Ky tani a e shfrytëzon këtë gjë, e çohet e ik. Tani rri e mbaroje një muhabet deri në fund. Njëri prej nesh nuk do jetë pas të shtunës, për respekt nuk rri dot që të kalojmë darkën e fundit bashkë.