Lista e plotë: Kush duhet të shkojë në karantinë nga data 28 shtatori

0
1526

Kush duhet të jetë në karantinë?

Njerëzit që kanë qëndruar në një vend ose zonë me një rrezik në rritje të infektimit dhe më pas hyjnë në Zvicër duhet të jenë në karantinë. Shtetet dhe zonat në fjalë përcaktohen në një listë. Kjo listë azhurnohet rregullisht për shkak të situatës epidemiologjike, thuhet në faqen zyrtare të BAG

Kontrolloni listën që është e vlefshme gjatë hyrjes tuaj: A keni qenë në ndonjë nga shtetet e listuara ose zonat në çdo kohë brenda 10 ditëve të fundit para hyrjes? Nëse është kështu, ju jeni të detyruar ligjërisht të hyni në karantinë dhe të raportoni hyrjen tuaj tek autoritetet kantonale.

Lista e shteteve dhe territoreve

Shtetet dhe zonat me një rrezik në rritje të infektimit përcaktohen në masat rregulluese Covid-19 në fushën e trafikut ndërkombëtar të udhëtarëve. Kjo listë azhurnohet rregullisht.

Nëse një shtet është në listë, kjo përfshin të gjitha territoret e tij, ishujt dhe territoret përtej detit – edhe nëse ato nuk renditen veçmas. Vendet fqinje të Zvicrës përjashtohen nga ky rregull. Këto nuk rendisin shtete të tëra, por zonat.

Nga 28 shtatori janë larguar nga lista, Kosova dhe San Marino.

Lista

Franca:

Rajoni i Bretanjës

Rajoni Val-Lo de Loire

Rajoni korse

Rajoni i Hauts-de-France

Rajoni Ile de France

Rajoni i Normandisë

Rajoni i Nouvelle-Aquitaine

Rajoni Occitanie

Regjioni Pays de la Loire

Rajoni Provence-Alpes-Côte d’Azur

Guadelupa territor jashtë shtetit

Territori përtej detit Guyane

Ishulli Reunion territori përtej detit

Territori Martinik jashtë shtetit

Mayotte territori përtej detit

Polynésie française territori përtej detit

Territori përtej detit Saint-Barthélemy

Territori përtej detit Saint-Martin

Itali:

Rajoni i Ligurisë

Austri:

Provinca e Austrisë së Poshtme

Provinca e Austrisë së Epërme

Shteti i Vjenës

Shtetet dhe territoret

Shqipëria

Andorra

Argjentina

Armenia

Bahamas

Bahrejn

Belgjika

Belize

Territori Palestinez i Pushtuar

Bolivi

Bosnjë dhe Hercegovinë

Brazili

Cabo Verde

Kili

Kosta Rika

Danimarka

Republika Domenikane

Ekuador

Guajana

Hondurasi

India

Irak

Irlanda

Islanda

Izraelit

Xhamajka

Katar

Kolumbia

Kroacia

Kuvajti

Liban

Libia

Luksemburgu

Maldivet

Malta

Maroku

Moldavia

Monako

Mali i Zi

Namibia

Nepali

Holanda

Maqedonia e Veriut

Omani

Panama

Paraguai

Peruja

Portugalia

Rumania

Sllovenia

Spanja

Surinami

Trinidad dhe Tobago

Republika Çeke

Ukrainë

Hungaria