Lajmi i fundit. Sllovenia merr vendimin e fundit per kufirin, qytetaret e ketij shteti duhet te …

Ambasada e Sllovenise ka publikuar nje njoftim ku thuhet se per te hyre ne Slloveni qytetaret nga vendet e treta, perfshire ketu edhe shtetasit shqiptare, ata te Maqedonise se Veriut, etj do t`u nevojitet te kene nje test negativ PCR jo me te vjeter se 48 ore.

Madje Ambasada ka theksuar se “Testi duhet te behet ne laboratore referente ne shtete ndersa ne Maqedonine e Veriut ky eshte Instituti per Sendetin Publik ne Shkup”.

Ne njoftimin e postuar ne facebook Ambasada shton se vlen edhe perjashtimi per hyrje ne vend pa test dhe karantine me qellim te mbajtjes se kontakteve me anetare te ngushte te familjes nese personi kthehet brenda 72 oreve . si edhe per femijet nen 14 vjec qe udhetojne me ndonje te afeerm me tesin PCR negativ.

Vendimi i qeverise Sllovene hy ne fuqi nga sot.