Lajm i mire/Ja kush mund te udhetoje drejt Italise.Ndryshime ne dekretin e ri te Kryeministrit Conte

0
818

Keshillit te ministrave te qeverise Conte pervec te tjerash ka nxjerr dhe dekretin e ri qe lejon futjen ne territorin italian edhe per personat jashte kategorive te lejuara me pare dhe ky eshte nje lajm i mire per te gjithe ata qe duan te shkojne dhe te punojne drejte italise.

Deri dje, hyrja dhe tranziti në territorin kombëtar lejohej vetëm për ata që
kishin keto kategori si nevojat për punë; urgjencë absolute; nevojat shëndetësore; nevojat e studimit; kthimi në shtëpi ose vendbanim por tani pritet qe me dekretin e ri te ndryshoj dhe hyrja drejt italise.

Sipas rregullave te meparshme, çiftet që jetojnë në shtete të ndryshme nuk mund të bashkoheshin. Nga kjo e hënë kjo do të jetë e mundur, pasi ne DPCM i ri lexohet se “hyrja në territorin kombëtar lejohet të arrijë vendbanimin, shtëpinë dhe vendbanimin e një personi, edhe nëse nuk bashkëjeton, me të cilin ekziston një marrëdhënie emocionale “.

Ndaj pritet te futen ne fuqi rregulla te reja dhe kjo do te vihen gjate diteve ne vazhdim.

ketu mund te gjeni dekretin e plote

https://www.corriere.it/politica/20_settembre_05/nuovo-decreto-coronavirus-proroga-tampone-stadio-2e554eaa-efb6-11ea-94cc-1f80cc642b17.shtml