Home TE NDRYSHME Lajm i mire ja cfar dokumentash duhet të keni për të hyrë...

Lajm i mire ja cfar dokumentash duhet të keni për të hyrë dhe për të dalë nga Greqia

4535
0

Të gjithë qytetarët që do udhëtojnë nga Greqia në Shqipëri , si dhe qytetarët që ju lejohet hyrja nga Shqipëria në Greqi do duhen të jenë të pajisur me dokumentacion shtesë, përveç dokumentave standarte (pasaportë, leje qëndrimi).

Udhëtimet e Top Lines nga Athina në Shqipëri bëhen çdo ditë në orën 8.00 dhe nga Tirana për në Greqi në orën 2.30 të mëngjesit. Gjithashtu dhe dërgesa e porosive bëhet normalisht.

Nga Greqia në Shqipëri

Lejohen të hyjnë të gjithë qytetarët pa përjashtim. Përveç dokumentacioneve standarte (pasaportë, leje qëndrimi) do duhet të keni me vete këto dokumenta

PLF i bërë deri ne 24 ore perpara udhëtimit. PLF duhet të jetë i printuar dhe tja tregoni policisë Greke në Kakavi

Vertetim i tipit B i nëshkruajtur nga juve, ku deklaroni qe udhetoni nga qyteti juaj i banimit deri në Kakavi. Arsyetimi mund jete qe po udhetoni per arsye familjare.

Në Shqipëri nuk ka karantinë. Gjithashtu në hyrje për në Shqipëri nuk bëhet test.

Nga Shqipëria në Greqi

Ne Greqi lejohen të hyjnë qytetarë grek, qytetar shqiptarë që kanë leje qëndrimi dhe vënbanim të përhershëm Greqinë, si dhe punëtor sezonal. Përveç dokumentacioneve standarte (pasaportë, leje qëndrimi) do duhet të keni këto dokumenta

Test RT-PCR i bërë deri në 72 ore perpara udhëtimit. Testi duhet të jetë nga laborator të çertifikuar nga Ministria e Shëndetësisë Shqiptare. Testi duhet të jetë në anglisht.

PLF i bërë deri ne 24 ore perpara udhëtimit. PLF duhet të jetë i printuar dhe tja tregoni policisë Greke në Kakavi.

Vertetim i tipit B i nëshkruajtur nga juve, ku deklaroni qe udhetoni nga Kakavia per ne qytetin ku banoni. Arsyetimi mund jete qe po udhetoni për në vëndbanimin tuaj të përherëshëm. Per punetoret sezonal kete vertetim do ja u nxjerrin punedhenesit tuaj.

Vertetim E1 ku vertetohet vendbanimi i perhereshem (për ato qe kanë vendbanim te përherëshëm Greqinë.)

Të gjithë pasagjerët që do udhëtojnë nga Kakavia do bëjnë rapit test në tokën Greke. Gjithashtu kush hyn në Greqi nga Shqipëria do duhet të qëndroj 7 dit në karantinë në shtëpinë e tij.

Për çdo informacione mund te telefononi në zyrat tona në telefonat

Athinë 2105203350, 2105203351

Zyra Pire 2104636742

Zyra Korinth 2741021023

Zyra Patra 6907115555

Top Lines Tiranë +35542233050 +355692061989

Top Lines Durrës +35552223122 +355 694051215

Top Lines Fier +355696725448 +35534210316

Top Lines Berati +355698778111 +355696099333

Top Lines Kuçovë +35531124646 +355696095701

Top Lines Shkodër +355 672323227 +355 697426744

Top Lines Lushnje +355694051225 +355697760213

Top Lines Elbasan +355699768502 +355 699660240