Lajm i madh vjen nga OBSH, ja çfarë parashikohet

0
567

Organizata Boterore e Sendetesise ka miratuar perdorimin e nje testi te shpejte diagnostikues per COVID-19

Mesohet se keto teste jane teper te thjeshte ne perdorim dhe japin rezultate te besueshme ne nje kohe te shkurter rreth 30 minuta.

Ndonese testet e tjera kerkojne me shume kohe, keto kane edhe nje cmim me te ulet, e then kjo nga shefi i OBSH Tedros Adhanom.

“Ky është një moment kritik në reagimin ndaj pandemisë. Ne i bëjmë thirrje çdo udhëheqësi vetëm të forcojë menyren si i përgjigjet situates, të vendosin masa që ne i dimë se mund ta frenojne përhapjen e virusit.

Atje ku deri tani po kontrollohet me sukses, e rëndësishme është që qeveritë të vazhdojnë, të qëndrojnë vigjilentë dhe të jenë të gatshëm dhe të investojnë sa me shume në sistemet shëndetësore kombëtare, duke përfshirë gjurmimin e kontakteve” – eshte shprehur ai