Kush janë të vetmit që kalojnë? Greqia s’hap kufijtë tokësore me Shqipërinë së paku për dy javë (Video)

0
1370

Kufijtë tokësor me shtetin grek vazhdojnë të jenë të mbyllur ndaj duhet te kalojne veten ata qe kane pashaporte Greke dhe ata qe kane marr leje. Në këtë kategori hyjnë edhe minoritarët dhe keta mund te kalojne.

Vendimet e qeverisë greke kanë qenë kontradiktore ditët e fundit sepse dhe gjendja ne shqiperi nuk ka qene si 2 jave me pare kur jane dhene dhe deklaratat, por tashmë është fakt se kufiri do të vijojë të jetë i mbyllur së paku edhe dy javë deri sa gjendja e te infektuarve te qetesohet ne vendin tone.

Mes personave të ndaluar sot në doganën e Kakavijës ishte edhe një zyrtar i Malit të Zi që po kalonte tranzit nga Shqipëria. Ai nuk u lejua të hynte në shtetin grek edhe pse kishte marrë një bar-cod përmes aplikimit online.

Në deklaratën e lëshuar nga ambasada greke pak ditë më parë thuhet se lejohen fluturimet drejt aeroportit të Athinës, por nuk lejohet hyrja e personave nga Shqipëria për në Greqi përmes linjave detare dhe rrugore.

Ndaj duhet te presim ende ne nje leje te dyte.