Home TE NDRYSHME Kur do bëhet mbyllja e lokaleve? Ja cfare thote eskpertja Silva Bino

Kur do bëhet mbyllja e lokaleve? Ja cfare thote eskpertja Silva Bino

251
0

Rastet e infektimeve me koronavirus ne vendin tone githnje e me shume jane ne rritje e per kete rritje epidemiologet bejne shkaktare ambjentet si bare dhe restorante.

Mbi kete tematike ka folur shefja e Departamentit te Semundjeve Infektive ne IShP, Silva bino e cila shtoi se jane duke u bere ende disa diskutime ne Komitetin Teknik te Eksperteve mbi kufizimet.

Ajo tha: “Do të diskutohet, shume gjëra janë diskutuar, jo për të prekur popullatën por të kufizohen ato mjedise që rrisin transmetimin e rasteve me COVD, disa lloj mjedisesh, si baret dhe restorantet apo ku pihet dhe ku ka me tepër grumbullime sidomos grumbullime të rinjsh janë vende ku kemi përhapje të virusit”.

Vendimi i fundit qe u mor ishte se viti i ri akademik per studentet do te filloje online per te pakten nje muaj prej dates 2 nentor deri ne 2 dhjetor e me pas do te merret tjeter vendim.