Kthesa e madhe që pritet të marrë moti pasditen e sotme. Largohet i nxehti afrikan afrohen reshjet e shiut

Ajri më i freskët do të bëjë hyrjen e tij në Itali dhe përzierja me ajrin e nxehtë paraekzistues do të gjenerojë reshje të forta shiu dhe stuhi.Dhe pritet te kjo val e prek dhe vendin tone keto dite.

Vapa e madhe i ka orët e numëruara, të paktën në disa rajone në Itali. Anticikloni afrikan Apocalypse 4800 do të nisi goditjet nga Evropa Veriore deri ne Ballkan.

Para së gjithash emri i anticiklonit nuk është dhënë rastësisht, në fakt, 4800 tregon lartësinë e pazakontë që ka arritur zero termike në ditët e fundit, domethënë lartësinë në të cilën temperaturat 0 ° C janë regjistruar në atmosferë të lirë, të cilat nuk kanë qenë asnjëherë kaq lartë.

Rajonet më të prekura nga dukuritë do të jenë ato veriore. Nëse mëngjesi kalon me mot të mirë, pasditja do të bëhet skenë e shumë stuhive, fillimisht në Alpet e Italisë pritet qe dhe ne vendin tone te kete ulje temperaturash dhe reshje shiu ne vende malore.