Home TE NDRYSHME Kryeministri Rama flet per mbylljen e shkollave: Ja se kur do te...

Kryeministri Rama flet per mbylljen e shkollave: Ja se kur do te mbyllen ato, vetem …

2395
0

Edi Rama eshte ftuar ne nje emision ku ka folur ne lidhje me pikepyetjen mbi mbylljen e shkollave.

Ai sqaroi se qeveria per momentin nuk po mendon nje skenar te mbylljes s shkollave.

Me tej ai theksoi se edhe vendimin per mbylljen nuk e merr qeveria por Komiteti Teknik i Eksperteve. Keshtu qe nese ata vendosin qe shkollat do te mbyllen atehere do te ndoshi nje gje e tille.

Edhe pikepyetjes se perse universitetet po vazhdojnë online dhe shkollat e mesme si edhe ato fillore janë të pranishëm në ambientet arsimore, Rama u pergjigj se edhe në këtë rast vendimi është marrë nga Komuniteti i Ekspertëve dhe shtoi se një gjë e tillë po ndodh në shumë vende të botës tashme.

“Nuk po e rishikojmë sepse atë e vendos komuniteti I Eksperteve. Këtë ka vendosur komiteti i Ekspertëve këtë e gjeni lehtësisht në rajon, në shumicën e vendeve universitetet janë online dhe shkollat e mesme e fillore në ambientet arsimore. (Eni Vasili: A do të mbyllen shkollat)Do të mbyllen vetëm nëse e sugjeron komuniteti teknik”, tha Rama.