Kryeministri Grek jep lajmin e mire ja data kur do te hapin kufijte.Konfirmohet data

Kryeministri Grek ka thene se kufijte do te hapen keto dite dhe se pandemia po perfundon.

Kyriakos Mitsotakis ka ber nje deklarate ne televizionin Mega.

Ai thote se hapja e kufijve do të bëhet më 15 qershor, kjo për shkak të dhënave të fundit të mira epidemiologjike.

Ata që do të udhëtojnë drejt Greqisë nuk do t’i nënshtrohen testeve karantinë ose diagnostikuese për koronavirusin, megjithatë, të gjitha masat e mbrojtjes dhe protokollet shëndetësore do të respektohen.

Këtë vit, turistët nga BE, zona e Shengenit dhe Izraeli do të jenë një “rezervuar” për turizmin grek, shkruan MEGA.

Në të njëjtën kohë, në Pallatin Maximos po zhvillohet një telekonferencë midis drejtuesve të Greqisë, Bullgarisë, Rumanisë dhe Serbisë, duke u përqendruar në turizmin rrugor.